20. tammikuuta 2013

Sieniä, villahuivi ja muuta sekalaista :)

Viime kuukausina pistelyaika on ollut harmittavan vähissä, joten eräänä väsyiltana palasin juurilleni oikein perusteellisesti....


Päädyin pistelemään tällaisen kaapista löytyneen valmiiksi painetun kanavatyön! Näitä en olekaan tehnyt kuin joskus kouluaikoina viimeksi. Ihan nätti ja eläväisen värinen tuosta kyllä tuli. Mietin vaan että millaista viimeistelyä tuohon keksisi, paksu ja jäykkä kanvas on hieman haasteellista viimeistelyn suhteen.

Palasin vuodenvaihteessa koulunpenkille (15 vuoden jälkeen!), ja luokka sekä vetoisa ruokasali sijaitsevat satavuotiaassa puutalossa. Villasukkia ja muita lämmikkeitä siis tarvitaan. Ihan koulutunteja ajatellen neuloin tämän huivin:


 Malli on viimesyksyisestä Novitan lehdestä, ja lankana kokovillainen Puro. Väri on nimeltään Lehto, ja siitä tuli tuollainen vähän "hippihuivi". :) Voisin ehkä tehdä joskus toisen jostain vähän hillitymmästä sävystä, jos Puroa vaan on vielä saatavilla.


Ohjeessa muuten mainittiin langanmenekiksi viisi kerää, mutta minulla ei riittänyt ihan kuusikaan, vaan jouduin päättelyreunaan aloittamaan seitsemättä. Liekö käsialassa syy vai missä ...mutta kiva, tosi lämmin huivi tuli joka tapauksessa!

Tein alkusyksystä päätöksen ostella käsityötarvikkeita vain hyvin hillitysti. Varsinkin rp-mallivarasto on paisunut yli äyräiden, ja nyt kun en ole niin paljoa ehtinyt tehdäkään niin eivät edes vajene... Tällaiset pikku ylellisyydet olen sallinut itseni hankkia:


Yksi malli toivelistalta, lankakerä, neliskanttiset puikot toisessa koossa (näihin olen ihan ihastunut!) sekä lankoja pariin lähiaikojen pistelyprojektiin. Kuvaan asti ei ehtinyt kymmenkunta uutta dmc-tokkaa.

Ja kun sain neulomuksen sekä yhden pistelyn valmiiksi sain luonnollisesti luvan aloittaa uudet...


Tällaiset pienet, lähes yhdeltä istumalta valmistuvat... :) Pistelykankaan koosta voi varmaan jotain päätellä, vaikkei se kuvassa näykään läheskään kokonaan! Olin kyllä asettanut itselleni säännön, että uuden ison työn saa aloittaa vasta Lumikin valmistuttua, mutta säännöt on tehty rikottaviksi, vai mitä? Ajattelin että kauan hukassa ollut pistelyaika ja -innostus tarvitsevat nyt jotain järeämpää lääkettä palatakseen. Himotusprojektin, siis! Ja nyt siskojen kanssa leffaan!

IN ENGLISH; Just a Quick post... I´m in a hurry for a movie. I haven´t stitched a needlepoint kit since I was a little schoolgirl, so it was quite fun to stitch these mushrooms. Actually I am a schoolgirl again, as I started studying again this year. My classroom is in a hudred years old wooden house, so I knitted myself a warming woollen shawl.

6. tammikuuta 2013

Lomalla tehtyjä

Odotin joululomaa että viimein olisi kunnolla aikaa käsitöille. Kovin paljoa en saanut tehtyä, kun piti lepuutella niskajumia, mutta jotain pientä kuitenkin:


Joulupistely valmistui tämän vuoden puolella, joten viimeistely jää hamaan tulevaisuuteen. Malli on vanhasta "De Fil En Aiguille" -lehden numerosta, kangas flobaa, ja tuolla Emmulista ostetulla kimallelangalla oli mukava ja helppo pistellä vaikka floba onkin aika karheaa.


Käsityömessuilta ostettu sukkalanka oli myös oikein positiivinen kokemus. Gründlin Hot Socks Diamond tuntui neuloessa ihanan pehmeältä, ja väritkin on mielestäni kauniit.
 Hassu juttu vaan, että vaikka kerät olivat samaa värjäyserää niin toisessa osa värisävyistä oli selvästi vaaleampia (esim. tuo ruskea erottuu aika selvästi). Mutta eipä se tällaisissa värikkäissä sukissa haittaa!
Tein mausteeksi välillä nurjia raitoja varsiin.


Heh... kaikki käsityöt pitää esitellä, joten tässäpä tällainen höpsö pipo. Olkoon sitten nimeltään vaikka "Alle euron pipo", kun lankana on messuilta euron kerähintaan ostettua Novitan Silmua, ja lankaa meni vähän alle kerä. Ehkäpä tätä tulee ulkoillessa tuon rahasumman edestä pidettyä. :)


 Näytänpä tämän kirjankin joka tuli postissa alkuviikolla... Olen melkeinpä järjestään perunut kaikki Juju-kerhon kuukaudenpaketit, mutta tämä näytti houkuttelevalta. Ja kyllä tuosta muutama tosi kaunis malli löytyykin, täytyy koittaa saada puikoille tässä lähikuukausina.
Ohjeet on kirjoitettu Marks&Kattensin villalangoille, joten täytyy joku päivä perehtyä mikä sopisi korvaavaksi. Vai osaako joku vinkata?
Tänään laitoin puikoille jotain kauniinväristä ja lämmintä... Ja pistellen koitan saada valmiiksi pari keskenjäänyttä pikkutyötä ennenkuin aloitan uutta.

IN ENGLISH; Here is what I´ve been stitching and knitting over the Holidays. A sparkling ornament that will hopefully be finished by next Christmas, socks from pretty multicoloured yarn and a silly hat. :)
I also got a new book that has some lovely knitting patterns, socks, scarfs etc.