23. lokakuuta 2012

Ostoksia Emmulista

Pistelyt ovat salaisia ja neulomukset aivan kesken, mutta tulin pikaisesti näyttämään mitä ihanaa sain tänään postissa...


Siis tottakai uusi kauppa piti heti testata. Paljon kaikkea ihanaa oli tarjolla heti avajaispäivänä, ja tässäpä näkyykin ensimmäiset (vaan ei viimeiset...) ostokseni Emmulista.
Kiitokset Kirsille hyvästä ja nopeasta palvelusta ja työn iloa uudelle uralle. :)
Tuo kirja on aivan ihana, äsken nuorimmaisen kanssa pötkötimme olohuoneen lattialla selailemassa ja hoimme että "haluan tommosen ja tommosen ja tommosen..." Tuli jo sellainen joulunodotustunnelmakin ensimmäistä kertaa noita kuvia katsellessa. Ja olihan eilen ensimmäinen pakkaspäivä ja tänään satoi ensilumi! (Joka kylläkin suli jo pois...)
Pienemmät tarvikkeet on myös kaikki tosi kivoja, tuota lintu/kurpitsamallia syyhyttäisi jo päästä pistelemään. Vielähän sitä syksyäkin on jäljellä. :)

IN ENGLISH; My stitching is top secret at the moment and my knitting hasn´t progressed much, but I came to show you the lovely things I received today from a lovely new Finnish online shop Emmuli. The book is super cute and we started to long for Christmas as we read it with my younger daughter.

14. lokakuuta 2012

Halloweenies

Lumikin jälkeen teki taas mieli jotain inhimillisen kokoista pisteltävää. Otin heti tuoreeltaan työn alle tämän Plum Street Samplersin "Halloweenies"-mallin, jota esittelin viime kertaisessa shoppailukuvassa.


Näitä yksinkertaisia ja selkeitä malleja on kyllä kiva pistellä. Tässä on myös kiva värimaailma ja "ei-liian-silmille-hyppäävä" Halloweenteema.
Sain tämän myös viimeisteltyä heti tuoreeltaan, kumma kyllä. Yksinkertaiseksi koristetyynyksi, osittain siitäkin syystä ettei kaapista löytynyt mitään teemaan ja väreihin sopivia viimeistelytarvikkeita. (Näköjään en ole shoppaillut tarpeeksi!) Siispä taustalla on vain musta huopakangas, sopiva lintunappi sentään löytyi yläkulmaan.
Eilen aloitin uuden pistelytyön, joka on talvinen ja salainen. Olen ihan innostunut, kun löysin niin kauniin ja sopivan mallin. Terveisiä vaan vaihtoparille. :)

Sain myös ne loppukesästä aloitetut perussukat vihdoin valmiiksi:


Ihan kivat kintunlämmittimet tuli, Regian ohuesta itseraidoittuvasta sukkalangasta. Nyt saa taas aloittaa uusia neuleita... Jos olisin fiksu niin aloittelisin sukkia pukinkonttiin, mutta saas nähdä. :)

IN ENGLISH; I just recently bought this "Halloweenies" chart by Plum Street samplers. It was a nice quick stitch with pretty colours and "not-too-obvious" Halloween theme. I finished it as a simple cushion ornament. I realised I don´t have any finishing materials suitable for this theme, so it has a simple black felt on the backside and a little black birdbutton on top corner.
I also finally finished these simple socks that I started back in August!

2. lokakuuta 2012

Lämmintä talveksi :)

Jotain valmista sentään joskus... Tässä yksi ilta päätin, että nyt on saatava keskeneräiset "kutileet" pois kuleksimasta. Ensimmäisenä valmistuivat nämä kirjoneulelapaset:


Malli on vähän aikaa sitten ilmestyneestä Novita Seitsemän Veljestä -lehdestä, lankana tummanruskeaa Seiskaveikkaa ja samanvahvuista turkoosia Novita Ilonaa. Käänsin värityksen toisinpäin eli kuvio on tehty vaalealla langalla.


Ihan mukava ja selkeä malli neuloa, tosin aika "kiekuraisethan" nuo kuviot on, mutta jospa osaisin noita käyttää. :) Ihan itselle siis tulivat.
En kyllä ole kauhean ihastunut kirjoneuleen tekemiseen, on niin hidasta, mutta talveksihan  nuo ovat ihan ehdottomat lämpimyydessään. Kannattaa siis nähdä vaivaa! Vanhempi tyttökin on pyytänyt kirjoneulelapasia, saas nähdä milloin jaksan ottaa tilauksen vastaan.
Seuraavaksi kaivoin työn alle ohuet sukat joihin ei ollut ilmestynyt silmukkaakaan ainakaan kuukauteen. Vielä  ei ole valmista, mutta kyllä tämä päätös nyt pitää. :)

Minulle käy näköjään aina niin, että silloin kun ei ole paljoa aikaa tehdä käsitöitä, harrastan käsityötarvikkeiden shoppailua... Villalankoja olen ostanut jo pari kassillista, ja taas sorruin rp-tarvikkeisiinkin:


Osa hankinnoista liittyy salaisuuteen, mutta aika paljon on näitäkin mitä uskaltaa näyttää. Uusin JCS-joulukoristelehti oli tietysi saatava... Sitä en ole muuten avannut vielä ollenkaan! Täytyy sitten illemmalla nautiskella teekupin ääressä. Tuossa kirjassa on tosi hempeitä malleja, kuten kansikuvasta voi päätellä. Halloweenies -malli oli niin ihana että sorruin, vaikka malleja onkin nyt yllinkyllin.

 Laitan vielä kuvan Lumikkityöstä, olen pistellyt sitä vähän eteenpäin. Vieläkään en päässyt siihen vaiheeseen että kaikki ristipisto-osuudet olisi tehty! Nyt en olekaan pistellyt mitään muutamaan päivään, jokohan tänään  ehtisi kaivaa jonkun uuden työn esiin...

IN ENGLISH; I have several unfinished knitting projects, and one day I decided I have to get them finished. These warm mittens are the first ones.
 I ended up shopping x-stitch stuff again, as I really wanted to have the new JCS Ornament issue. I haven´t opened it at all yet, I´m going to sit down in the evening with the magazine and a cup of tea.
And below is pic of my Snow White project. I still haven´t finished all the x-stitch parts but I´m getting pretty close.