28. toukokuuta 2012

Jämäjakku ja Lumikin kuulumisia

Koleana sadepäivänä malttaa taas istua koneelle... Mutta kyllähän niitä lämpimiä päiviä jo olikin tuossa ihan mukava putki. Toivottavasti ensi viikolla on lisää, kun lapsilla alkaa kesäloma!
Näytänpä tämän juuri valmistuneen "jämäjakun":


Kyseessä on Novitan kevätlehden 2011 ohjeen mukaan tehty neuletakki, lankana Puro Batik, jota tietääkseni ei enää valmisteta. Tämä ei ollut mikään "unelmakäsityö", vaan projekti johon piti saada nuo langat käytettyä. Joskus erehdyin muutaman kerän ostamaan, ja virkkasin niistä melkein valmiin tunikan ...josta en sitten tykännytkään yhtään ja nakkasin tekeleen kaappiin.
Olen sen verran tunnollinen (tai nipottaja...) ja taloudellinen (tai pihi...), että minua tahtoo häiritä tuommoiset epäonnistuneet ja keskenjääneet viritelmät, joten päädyin viimein purkamaan työn ja ottamaan langat uudestaan työn alle, "etteivät menisi hukkaan".
Ja tämmöinen neuletakki niistä purkulangoista siis tuli. :) En tiedä tykkäänkö tästäkään, mutta tulipahan valmiiksi, ja ehkä tuota tulee pidettyäkin, kun on sen mallinen että on helppo vetäistä päälle lämmikkeksi aina tarvittaessa. Mutta tästä lähtien taidan pysytellä vain asusteiden neulomisessa. :)

Pistelyrintamalla olen keskittynyt tähän ikuisuusprojektiin:


Lumikkia olen pistellyt monta monituista iltaa, mutta tulosta tuntuu syntyvän niin hitaasti! Varsinkin kun en malta tehdä yhtä aluetta kerrallaan vaan loikin sinne tänne... Mutta sainpas kuitenkin aika monta tyhjää koloa täytettyä, ja tylsimmät kohdat alta pois. Pistelin ainakin viikon samalla metsänvihreällä langalla, tylsännäköisiä kohtia jotka jäävät loppujen lopuksi solmupistokukkien alle.
Olin niin ahkera Lumikin kanssa, että eilen illalla aloitin hyvällä omatunnolla uuden työn:


Aika vaatimattoman näköinen vielä, mutta katsotaan mitä tästä kehittyy. Ihanaa kuitenkin pistellä vaihteeksi toisentyyppistä työtä, jossa edistys näkyy nopeasti. Ja väritkin tulevat olemaan aika kesäisiä. :)
Mukavia toukokuun viimeisiä päiviä kaikille!

IN ENGLISH; I knitted this jacket, as I had another project that I decided to unravel and had to think of something to make from the yarn. It´s not exactly my favourite, but I´ll propably end up wearing it.
I´ve been stitching on my long term project again, here is a progress picture of Snow White.
Yesterday I started another project, we´ll see what will become of it... nice, summery colours anyway!

17. toukokuuta 2012

Ensimmäinen rp-vaihtoni

Eila lähetti minulle pääsiäisen aikaan sähköpostia mukava ehdotus mielessään; jos tekisimme keväisen lintuaiheisen vaihdon. Innostuin tietysti, olenhan joskus ihastellut vaihtopaketteja muissa blogeissa. Vähän jännittikin tällaista ensikertalaista, kun en ole oppinut katsomaan toisten juttuja sillä silmällä että mistähän kukakin tykkää, mutta Eilalla oli niin hyviä käytännön vinkkejä, että ihan turvallisin mielin uskaltauduin mukaan.
Eilen kävin hakemassa postista pakettini, ja tällaisia ihanuuksia Eila oli minulle lähettänyt:


Aivan ihana pistelyllä varustettu tarjotin lisukkeineen! Paketissa on tuollainen ihana keväisen hempeä ilme vaaleansinisine ja valkoisine sävyineen. On sanomattakin selvää, että tykkään kovasti. :)
Oma mielikuvitukseni ei kovin herkästi loihdi pistelyistä kauniita käyttöesineitä, joten tämä tarjotin on ihan nappijuttu. Saas nähdä mihin käyttöön raaskin tuon ottaa, juon kyllä aina iltateen sohvalla lasten mentyä nukkumaan ...tai sitten tuo olisi passeli myös käsityölipaston päällä pidettäväksi, siinä olisi vaikka keskeneräinen neulomus käden ulottuvilla...
Mukana tullut "Save Water" -malli täytyy kyllä pistellä joku päivä pieneksi muistutukseksi suihkussa lotraavalle jälkikasvulle.


Tästä näette suloisen lintupariskunnan sekä Tilda-kankaan kuvioinnin lähempää...


Ja söpöstä mukistakin vielä lähikuva. Ja Virpi huom! Tässä näkyy myös yhdensorttisia villitulppaaneja. :)
Kiitos vielä Eilalle aivan ihanasta paketista, ei tee mieli laittaa vastaan sen syksyisen lintuvaihdon suhteen...

Minä pistelin Eilalle tällaisen pikkutyynyn Prairie Schoolerin mallilehtisestä "Spring&Autumn". Olen vähän arka viimeistelijä, joten nyt kun pistely lähti maailmalle, ajattelin ottaa varman päälle ja tehdä tutulla tyylillä. Kikkaillessa voipi tulla sotkua! :)


Mukaan laitoin palaset ruudullista pellavakangasta sekä vaaleanvihreää viimeistelykangasta, sekä tuollaisen pienen lintukirjan. Tuo on ihan kiva kirja kauniine kuvineen ja linnunlaulu -cd-levyineen, ja kun Eilalla ei kuulemma tuollaista ennestään ollut, niin ihan hyvä valinta taisi olla. Kyllä tällaiset seikat kuitenkin ensikertalaista vähän jännittää. :)
Tänään on ollut ensimmäinen oikea kesäpäivä, ja nyt kuuluu voimistuvaa ukkosen jyrinää...


IN ENGLISH; I took part in my first ever cross stitch exchange. Eila asked if I wanted to have a bird themed exchange with her, and of course I wanted. She sent me this lovely tray with stitched birds, and a beautiful piece of fabric, a mug and a Lizzie Kate chart. Thank you so much Eila, I really love everything.
I stitched this little bird from a Prairie Schooler "Spring&Autumn", and included pieces of linen and cotton, and a small book introducing birds.

10. toukokuuta 2012

Yllätyspostia Outilta


 Eilen lenkillä mietin, että keksinköhän lähiaikoina mitään blogissa esiteltävää, kun omia tekeleitä ei taida päästä vähään aikaa näyttämään. Sitten postissa tuli lupaavan pullea kirjekuori, ja sisältä paljastui niin kivaa yllätyspostia Outilta, että täytyyhän tämä jakaa muidenkin kanssa:


Lähetin Outille vähän aikaa sitten lehden jossa oli häntä kiinnostava malli, ja tässäpä paluupostissa tullutta "vaivanpalkkaa". Taisin kyllä päästä aika reilusti voiton puolelle! :)
Kuoresta löytyi siis kaunis itsetehty kortti, suloista lehmäkuvioista kangasta ja tuo aivan ihana pupuneulatyyny! Kiitos vielä, Outi. :)
Kuva on valitettavasti vähän hämärä, mutta tässä alempana näette puputyynyn lähempää:


Todella suloinen! Tykkään kovasti primitiivistyylisistä malleista, ja tässä on niin kaunis, hillitty värimaailmakin.
Esittelyapuna tässä on omenapuun alla asuvat pikkupuput, jotka tarkkailevat kevätkukkien kukinnan sujumista. Villitulppaneissa näkyy vasta pienet nuput, mutta pian nekin sieltä aukeavat. Omenapuun oksankärkiä oli taas talven aikana vähän järsitty, mutta oletettavasti nämä pikkukaverit eivät ole syyllisiä, vaan ne eläväisemmät lajitoverit.


Olen osallistumassa ihka ensimmäiseen rp-vaihtooni, joten viime aikojen pistelyt pysykööt vielä salassa. Puikoillakin on sen verran isompi työ, että saas nähdä milloin on esittelykelpoista/valmista näytettävää.
Kivoja kevätpäiviä, sateestahan on pidemmän päälle vain iloa, kun puiden lehdet aukeavat ja nurmikon kasvu pääsee vauhtiin...

1. toukokuuta 2012

Jeremias ja kumppanit

Koko ajan ei jaksa heilua haravanvarressa tai muuten ulkoilla, vaikka tuo kevät villitseekin, joten tulin välillä esittelemään näitä viime aikojen tekeleitä:


Tämä tuli viimein valmiiksi, yllättävän paljon oli pisteltävää noinkin pienessä mallissa. Kyseessä on siis Jeremias Rimppakinttu Beatrix Potter -mallikirjasta, viimeistelystä ei ole vielä mitään tietoa. Värit näyttävät kuvassa pikkuisen haaleilta, ovat oikeasti sellaisia kivoja alkukesäisen vaaleanvihreitä ja -sinisiä.
Potterin tarinassahan Jeremias joutuu onkiretkellään suuren lohen kitaan, mutta pelastuu täpärästi kun lohi ei pidä Jeremiaan sadetakin mausta! :)


Viikon villasukissakin on sinisen ja vihreän sävyjä... Taas tällaiset raidoitetut Tico Tico -sukat, nämä ovat vähän omemman värisetkin kuin ne aikaisemmat pinkkiraidalliset.
Jos joku jo ihmettelee näitä ainaisia villasukkia, niin niille on kyllä ihan oikeasti tarvetta! :) Käytän lähes pelkästään villasukkia, "kaupan sukat" vaihdan yleensä vain lenkille lähtiessä. Ja ei tuossa kesällä kuitenkaan kovin pitkää sukkataukoa tarkene pitää...


Tässä vielä yksi vanhempi työ, kun tämä nyt sopii päivän teemaan... Samasta Potter-mallikirjasta on tämäkin, ja nuorimmaisen "unitauluksi" sängyn viereen aikanaan pistelty. Teksti on pätkä Petteri Kaniini -tarinasta. Tuo kuva on minusta niin mainio, kun Petterin asennosta näkee heti että sana ei mene perille! :)

IN ENGLISH; We are finally enjoying beautiful spring weather here in Finland. I´ve been cleaning the garden, but as you can see I´ve had some time to stitch as well. Jeremy Fisher is finished, and so is the newest pair of socks.
The Peter Rabbit picture is an old one, I ´ve stitched it for my youngest dauhter´s bedside. The verse is from the Peter Rabbit story, in Finnish of course.