28. tammikuuta 2012

Maitotila valmistui

Raikasta pakkasviikonloppua kaikille! Meillä kävi äsken suloinen pikku vieras; siskollani on ranskanbulldoggivauva. :) Lempileluna sillä on poikani koulussa neuloma pallo, sitä on kiva retuuttaa. Valitettavasti minulla ei nyt ole kuvaa tuosta pikkuisesta, mutta pistelykuvia olisi tarjolla:


"Mrs. O`Leary`s Dairy Farm" (LHN) valmistui eilen ja oli taas kerran kiva työ pistellä. :)
Aion kehystyttää tämän keittiön seinälle muiden maalaishenkisten taulujen kaveriksi.



Aika tarkasti tuli käytettyä pari noista Crescent Coloursin lankatokista; valkoisesta ähersin viimeisen piston sentin mittaisella langanpätkällä, ja vaaleampi vihreä kului myös ihan loppuun asti.
Seuraavaksi olisi oikeastaan Lumikin vuoro, mutta en taida malttaa vielä. Yksi ihana Plum Street Samplersin malli on houkutellut jo pitkään, ja nyt kun on näin lumista ja talvista taitaa olla sen aika...


IN ENGLISH; We had the cutest little visitor today as my sister´s little French Bulldog puppy came to play with us and stole our hearts. :)
I finished "Mrs. O´Leary´s Dairy Farm" by LHN, I´ll have it framed to our kitchen wall. I should get back to my Snow White kit next, but I think I´ll have to stitch a pretty design by Plum Street Samplers first. It has such a nice wintry feeling, and we have a beautiful wintry weather now. Lots of snow and temperature is between -10 C and -20 C. Also, the sun is starting to shine and the darkest time of the year is over.

14. tammikuuta 2012

Viikon kässyt :)

Tällä viikolla olen saanut aikaiseksi talon ja vähän pihaa. Pistellen, siis:


Malli on ihka ensimmäinen LHN -työni, "Mr´s O´Leary´s Dairy Farm" nimeltään, langat Crescent Coloursin sekä DMC:n. Puut ovat vielä aika onnettomia karahkoita, mutta kyllä ne siitä pian tuuheutuvat ja kaunistuvat. Kukkiakin tähän tulee, joten ilme muuttuu kyllä hempeämmäksi, muttei liian hempeäksi kuitenkaan.



Näitä pikkuneuleita tuntuu nyt syntyvän, pimeä vuodenaika houkuttelee sohvannurkkaan. :) Sain juuri valmiiksi villasukat vanhemmalle tytölle, Maija-langasta, neljästä eri kerästä "mielivaltaisesti" raidoitetut. Tuli melkoisen värikkäät, vai mitä !? Ja tarpeeseeen tulivat, sitä ei aina pysy ajantasalla mitä kultakin lapselta on jäänyt pieneksi.
Tuo lanka on ainakin kutoessa hyvän ja laadukkaan tuntuista, saa sitten nähdä kestääkö käytössäkin. Saakohan sitä jostain tilattua, meiltä kun on pitkä matka isompien kaupunkien lankakauppoihin?

IN ENGLISH; This week I´ve started stitching my very first LHN pattern, called "Mr´s O´Leary´s Dairy Farm". The trees next to the house look quite sad at the moment, but soon they´ll be prettier as I´ll add the foliage.
I knitted a very colourful pair of socks for my eldest daughter, she had grown out of almost all the old ones.
It is so nice to sit on the sofa and stitch/knit at this time of the year, as it´s cold and snowy and days are so short.

5. tammikuuta 2012

Rannekkeet, ostoksia ja prinsessa

Tammikuu toi onneksi vähän lunta ja pakkasta tullessaan. Eilen puikoilta valmistuivat lämmikkkeeksi nämä rannekkeet:


Lanka on samaa TeeTee Alpakkaa kuin edellisen kerran myssykin. Oli yksi kerä jäljellä, ja Tekstiiliteollisuuden sivuilta löytyi kiva, simppeli ohje. Nyt lankaa on niin vähän jäljellä etten enää keksi mitä siitä tulisi.
Vähän haikeana luin ilmoituksen Violariumin lopettamisesta, ja pitihän sitä sitten vielä kerran käydä ostoksilla.


Ihanuuksiahan olisi ollut vaikka kuinka, mutta olen hamstrannut malleja niin paljon että yritin pitäytyä tarpeellisissa ostoksissa. Eli monta ihanaa pellavanpalaa, pari hempeää lankatokkaa sekä tuo yksi Jardin Privén malli. Ostin keskimmäisen Sampler au Bouquetin heti sen ilmestyttyä, mutta sitten en osannutkaan alkaa sitä pistelemään kun mielessä kaihersi pitäisikö ne mallit kuitenkin pistellä yhdessä... Alan kyllä kallistua erillisiin töihin, tai mahdollisesti nämä I ja II -osat yhteen... ja tietysti noista voi pistellä myös yksittäisiä pikkumalleja. Long Dog Samplersin ihania malleja olen kuolannut Violariumin sivuilta varmaan kymmeniä kertoja, mutta enpäs sortunut nytkään, kun on noita isoja malleja jo aika paljon ...nyt ovat onneksi jo menneet ne minun suosikit, niin ei ole pelkoa repsahtamisesta!

Pistelyissä olen jatkanut hieman tätä pitkänmatkanprojektiani:


Eli Lumikki eläinystävineen on alkanut hahmottua tähän "Snow White  Discovers the Cottage" -työhön. Kuva on vain tuosta vasemmasta alanurkasta, muualle ei ole tullut lisäpistoja. Aloitin tätä joskus viime kevättalvena, joten hyvähän tuota olisi saada edistymään enemmänkin. Mukava sitä on pistellä, mutta kun ei tahdo pitkäjänteisyys riittää! Mieli tekisi niin monen muun työn kimppuun... No, jos saisin pisteltyä tuota suunnilleen viikko/kuukausi -tahdilla niin edistyisi kuitenkin ihan mukavasti.
Mukavaa loppiaisviikonloppua! (Milloinkahan tuon kuusen raaskii laittaa pois...?)

IN ENGLISH; The rest of my Alpaca yarn turned into these handwarmers. I was a bit sad to hear that the lovely Finnish needlework shop Violarium is closing down. They have a sale now, so I ordered some lovely new linens etc. I was very tempted to buy some of my favourite charts by Long Dog Samplers, but stayed strong. Here´s a progress picture of my long term project, "Snow White Discovers the Cottage". The lower left corner has some new stitches on it. I don´t have enough patience to stitch this for long a long period of time, but at least I´m making some progress every now and then.