30. marraskuuta 2011

Juupas-eipäs talvi...

Tuolla hölmöllä otsikolla tarkoitin, että kuten tästä ylimmästä kuvasta näkee meillä kyllä OLI ihan talviset maisemat tuossa alkuviikosta, pikkupakkasta ja toistakymmentä senttiä lunta. Tänään onkin sitten vähän sohjoisempaa... :(
Ja huomenna alkaa jo joulukuu!


Meidän keskimmäisellä oli synttärit viime viikolla, ja pistelin hänelle lahjaksi tämmöisen pienen pöllömaskotin. Meidän lapset tykkäävät kovasti kaikista pulleroisista pehmoleluista ja poika itse tämänkin mallin bongasi joskus viime keväänä. Nyt viimein sain sen aikaiseksi hänelle pistellä, ja eihän siihen tosiaan mennyt kuin kaksi iltaa. On kuulemma mieluinen, ja asustaa nyt pojan sängynpäädyssä roikkumassa.
Pörröinen lanka on nimeltään Fur-Ta-Stitch, ja sillä oli yllättävän mukavaa ja nopeaa pistellä, paljon helpompaa kuin vaikkapa metallilangoilla, ja tuntui kestävämmältä kuin vaikkapa Whisper. Nöyhtää vain irtosi pistellessä aika paljon!


Sain myös valmiiksi tämän Isabelle Vautierin "Magie de L´hiver" -mallin. Kivaa ja joutuisaahan tuota oli pistellä, ja onhan se kaunis malli. Jostain sentään löytyy sitä talvista tunnelmaa...
En vaan tiedä mitä ( ja milloin! ) tästä tulee isona. Nätti olisi varmaan ainakin tauluna tai talvisena tyynynpäällisenä? Sen viimeistelyn kanssa vaan tökkii välillä, niin taitojen, tarvikkeiden kuin motivaationkin suhteen... Minulle sopisi kyllä semmoinen systeemi, että pistelisin vaan ja sitten ne valmiit työt muuttuisivat ihan silmänräpäyksessä kivoiksi lopputuotteiksi. ;) Toiveajattelua...
Mukavaa ja tunnelmallista alkavaa joulukuuta kaikille!


IN ENGLISH; My son had his Birthday last week, and I stitched this little owl design for him. It hangs as a mascot near his bed and he likes it a lot. In the first photo you can see some snow, but we only had that nice wintery weather for a couple of days. now it´s +4 C and wet again...
I also finished the Isabelle Vautier design. It´s pretty, but I´m not sure what to do with it, a pillow, perhaps?

20. marraskuuta 2011

Pakkaspäivän käsityökuvat

Taidettiin viimein saada ainakin pari talvista päivää. On kyllä kivaa vaihtelua kaiken sen sumun ja harmauden jälkeen.
Isabelle Vautierin talvimalli on edistynyt sukkelasti. Olen pistellyt siitä noin 2/3, mutta eilen tuli seinä vastaan kun punainen lanka loppui yllättäen. Olin muka ostanut uuden tokan kumpaakin lankaa viime kaupunkireissulla, mutta eilen sitten totesin ettei punainen ollutkaan 815:ta vaan 816:ta. (Jota on nyt sitten kaapissa ruhtinaalliset kolme tokkaa... ) Täytyy keksiä jotain muuta pisteltävää siihen asti kunnes saan täydennystä.



Laitoin tänään esille tällaisen talvimaiseman. Malli on jostain viiden, kuuden vuoden takaisesta "Cross Stitch Collection" -lehdestä, niihin aikoihin pistelty.



Anttilan tarjouskorista tarttui mukaan paksua Frida-lankaa, ja siitä muotoutui tällainen pehmeänmuhkea tuubikauluri. On lämmin, tuntuu ihan lievittävän kurkkukipua ja hartioiden kolotusta!



Tässä vielä kuva aiemmin syksyllä askartelemastani kranssista. Se alkaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt; varvut ovat lakastuneet, osa tammenterhoista on irronnut ja naavatkin vähän hapsottaa. :) Olisi pitänyt esitellä heti tuoreeltaan... Pianhan sitä voi laittaa jotain jouluista tilalle!

IN ENGLISH; I`ve stitched about 2/3 of the Isabelle Vautier winter chart. Yesterday I realized I had run out of red thread (DMC 815) so I´ll have to think of something else to stitch until I can get some more.
The winter is coming ( hopefully! ), so I hung this wintery scene on our wall. It´s stitched five or six years ago from a "Cross Stitch Collection" magazine.
I knitted a soft neckwarmer from a thick yarn. It helps to cope with a sore throat and aching shoulders, I hope!
Earlier in the Autumn I made this decoration for our front door. Now it´s gone a bit bad, but soon I can hang something christmassy to replace it. :)

12. marraskuuta 2011

Talvi, tule jo!

Vain pari päivää oltiin pakkasen puolella ( ja kuura oli niin kaunista...) ja nyt on taas sumua ja harmaata riittänyt. Milloinkahan se talvi tulee...?
Tässä pari viime viikkojen pikkuneuletta:



Utuisen lilan värisestä Rose Mohairista neulottu simppeli "asustehuivi", ohje oli uusimmassa Novitassa.



Pitsimyssy kevät-Novitasta. Minulla jäi tuota roosanväristä lankaa yli aiemmin syksyllä valmistuneesta kolmiohuivista, ja jämät riittivät tämmöiseen. Ei ole kovin lämmin pipo mutta ehkä vähän fiksumman näköinen kaupungilla kuin ns urheilupipot. :)



Pistelyissä laitoin Lumikin tauolle ja aloitin pienemmän - ja TALVISEMMAN :) - työn. Malli on Isabelle Vautierin "Magie de L´hiver". Mukavan yksinkertaista taas vaihteeksi... Innostus uuden työn aloittamiseen iski sen verran myöhään illalla, että tärkeimpänä valintakriteerinä oli helposti ja nopeasti löytyvät tarvikkeet. Paljon tämän yksinkertaisemmaksi ei voi mennä; kaksi tokkaa lankaa ja sopivan kokoinen pala metritavarana myytävästä peruspellavasta. :)

IN ENGLISH; I knitted a simple scarf and a hat from leftover yarn. And I started a new x-stitch project, "Magie de L´hiver" from Isabelle Vautier. I´m longing for winter so at least it´s nice to have a winter theme in my stitching!

5. marraskuuta 2011

Missäs Lumikki luuraa... :)

Koko porukan kiertänyt flunssapöpö on vähän väsyttänyt, joten pistelyidenkään suhteen ei ole ollut kovin korkealentoisia suunnitelmia. Olen hiljalleen tehnyt tätä Candamar Designsin Lumikkikittiä eteenpäin.
Hämäränä päivänä ei valitettavasti saanut tämän parempaa kuvaa:


Sinne on ilmestynyt vähän jokea, taivasta ja ruohoa. Itse Lumikista ei näy muuta kuin sitä eebenpuunmustaa tukkaa. :)  Löytyykö?!
Minulla on muutama isompi malli tarvikkeineen odottamassa ja tekisi mieli aloittaa joku niistä, mutta olen jarrutellut sen takia kun tämä Lumikki on niin suuritöinen ja vielä pahasti kesken. Saa nähdä miten tämän eipäs-juupas -kamppailun kanssa käy, vai päädynkö taas tekemään jonkun pienemmän työn. Olisi toisaalta kiva pistellä jotain talvistakin sitä lunta odotellessa...

Tässä muuten vielä esittely parista keittiön seinällä roikkuvasta taulusta:


Natural-pellavalle pistelty aakkosmalli on "De Fil en Aiguille"-lehdestä.


Tämä maalaisaiheinen puolestaan on DMC:n kitti jonka nimi on jo unohtunut, myös natural-pellavalle pistelty. Usein kehystytän ilman lasia, mutta olen todennut että näihin keittiöön ripustettaviin on mattalasi oikeasti tarpeen. Monet roiskeet on saanut näistäkin ruokapöydän lähellä roikkuvista tauluista pyyhkiä. :)

Pirteyttä ja kynttilänvaloa meille itse kullekin näihin pimeisiin päiviin ...sitä lunta odotellessa!

IN ENGLISH;We´ve had a cold virus and it is so dark this time of the year that I´ve felt quite tired. I´ve made some progress with Snow White, can you find her hair? :)
I don´t really know what to do next stitchingwise... I need a break from this project, but I don´t know if I should make a start on another big one until I´ve finished this. And it would be nice to stitch something wintery... Last year this time we had plenty of snow but now it´s all dark and wet.
Below are two pictures that are hanging in our kitchen, both stitched on natural linen. The alphabet is from french "De Fil en Aiguille" magazine and the other one is a kit from DMC.